SAM2020 Project

Geweldige zaken worden nooit door één persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen.

Steve Jobs

In 2017, kreeg ik van Hilde Aelbrecht, directeur Maria Assumpta Instituut Opwijk, de vraag of ik mijn ervaring in digitale transformatie niet zou willen inzetten om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften structuur te geven via een digitale co-teacher.

Samen met het team van het MAI (Maria Assumpta Instituut), onder impuls van de Stef De Feyter, hebben we het concept Sam Aid Map bedacht en er werd een proof-of-concept gebouwd. Sinds 2018 wordt deze SAM-app gebruikt in het MAI tijdens de praktijklessen.

Dit jaar kwamen we in een stroomversnelling: ‘Ideaal Duaal’ (winnaar) en ‘Smart Education @ Schools’ (winnaar). Deze laatste zorgt voor subsidies om het project SAM verder af te werken en zo open te stellen voor het Vlaamse onderwijslandschap.

SAM2020 project heeft 5 mijlpalen:

  • Eind februari 2020 moet er een nieuw technisch platform klaar zijn zodanig dat meerdere scholen en klassen tegelijkertijd SAM kunnen gebruiken. 
  • Eind april 2020 zal de Alfaversie van de nieuwe SAM-applicatie klaar zijn en kan deze worden getest door het SAM intern team. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om dit team te versterken. 
  • Met de feedback van de interne testen, kunnen we de nieuwe SAM-applicatie verder aanpassen en zo komen tot de eerste Bèta versie. Eind mei kan deze worden getest door de pilootscholen. We zijn nog op zoek naar een 5-tal pilootscholen.
  • De applicatie voor de begeleiders en de beheerders moet volledig vanaf nul worden ontwikkeld en zal klaar zijn tegen eind juli 2020. Ook hier zijn we op zoek naar vrijwilligers om deze applicatie te testen.
  • Vanaf september zal SAM beschikbaar zijn voor gebruik. Als je als school SAM wil gebruiken zal je jouw school moeten inschrijven voor 30 juni 2020. Verdere informatie volgt in de komende nieuwsbrieven.

Wil je al kennis maken met de proof-of-concept versie van SAM, dan kan dit. Er is een demo-app ter beschikking met een aantal stappenplannen die je vrij kan gebruiken.

Het je interesse om als vrijwilliger mee te testen en helpen bij de verdere ontwikkeling van SAM, of je wil jouw school inschrijven als een pilootschool of je bent geïnteresseerd in gebruiken van de SAM-demo?
Contacteer: ronny.vanelewyck@rvesolutions.be